Colindători şi urători

Mesajele reprezentanților regiunilor înfrățite cu Județul Maramureș

Președintele Raionului Hîncești (Republica Moldova)

Iurie Levinschi

În 10 septembrie 2020, Județul Maramureș și Raionul Hîncești din Republica Moldova au oficializat relația de cooperare și prietenie prin semnarea Acordului de Cooperare.

De Crăciun, prietenii din Hîncești ne transmit un mesaj video din suflet de români, prin președintele Iurie Levinschi.

Președintele Adunării Generale a județului Jasz-Nagykun-Szolnok

Imre Hubai

Dragi prieteni din Maramureș,

Vă salut călduros din județul Jász-Nagykun-Szolnok, situat în inima Ungariei. Mă numesc Imre Hubai și sunt Președintele Adunării Generale a județului Jasz-NagyKun Szolnok.

Perioada Adventului reprezintă pentru toți o sărbătoare așteptată de-a lungul întregului an, însă în perioada dificilă în care ne aflăm ne arată că anul acesta va fi o sărbătoare diferită în Maramureș, în județul Jász-Nagykun-Szolnok, dar și în întreaga lume.

Evenimentul cel mai așteptat în județul dumneavoastră, "Crăciun în Maramureș", își va primi participanții în acest an, puțin diferit, în mediul online. Însă, este de-a dreptul uimitor cum ați reușit să va adaptați acestor vremuri și ați reușit să continuați tradiția acestui mult prea așteptat eveniment. Deși pandemia ne pune într-o situație dificilă, sărbătorirea Crăciunului nu poate fi anulată.

Familiile noastre vor sărbători Crăciunul diferit, poate cu mai puțini oameni dragi în jurul mesei. Pentru acest motiv, trebuie să fim mult mai atenți, să purtăm cu mare atenție grija celor dragi, chiar dacă o vom face printr-un simplu telefon dat celor ce nu sunt alături de noi cu ocazia sărbătorilor. Dragostea și preocuparea pentru cei dragi nu pot fi anulate.

Așa că, de aici din județul Jász-Nagykun-Szolnok vă transmitem virtual gândurile noastre de bine, în jurul unui cozonac tradițional de Crăciun. Transmitem comunităților celor două județe înfrățite, un Crăciun binecuvântat, plin de pace multă sănătate și grijă în suflete!

Primarul municipiului Panevezys (Lituania)

Rytis Mykolas Rackauskas

Dragi prieteni din Maramureș,

Vă transmit urările noastre de bine din municipiul Panevėžys din Lituania.
Zilele acestea suntem nerăbdători să întâmpinăm sărbătoarea Crăciunului, deși anul acesta va fi unul atipic, însă la fel de încărcat de semnificații.

Vă invităm să aprindem lumânările Crăciunului și să lăsăm lumina să ne pătrundă în suflete . Să fie lumina și căldura sufletească pentru toți, mai ales pentru cei ce trec prin perioade dificile.

Vă doresc un Crăciun Fericit, multă sănătate, dragoste și bucurii.
Un 2021 fericit tuturor!

Primarul districtului Panevezys (Lituania)

Povilas Žagunis

Fie ca vremurile bune și comorile prezentului să devină amintirile de aur de mâine.
Vă doresc multă dragoste, bucurie și fericire! Crăciun fericit și un An Nou fericit!

Primarul districtului Panevėžys, Povilas Žagunis

Președintele Consiliului Regional Ivano-Frankivsk (Ucraina)

Oleksandr Sych

Doamnelor și Domnilor,
Dragi prieteni și parteneri din Județul Maramureș,
Frați și surori ucraineni,

În numele Consiliului Regional Ivano-Frankivsk și al cetățenilor din Prykarpattya, vă felicit cu ocazia Crăciunului și a Noului An: 2021!

În numele Consiliului Regional Ivano-Frankivsk și al cetățenilor din Prykarpattya, vă felicit cu ocazia Crăciunului și a Noului An: 2021!

Vă doresc ca tot binele, fericirea, dragostea, pacea, liniștea și prosperitatea să dăinuie în casele voastre. Fie care Maica Sfântă și nou-născutul Isus să vă protejeze mereu pe dvs. și familiile dumneavoastră.

Parteneriatul nostru de încredere din ultimii 12 ani demonstrează cât de bună și fructuoasă ar trebui să fie înțelegerea și armonia dintre ucrainenii din întreaga lume. “Să rămânem împreună, pentru că merită” – cum spunem noi în Ucraina.

În ciuda dificultăților, cu care ne confruntăm astăzi din cauza pandemiei globale și a restricțiilor carantinei, noi continuăm că cooperăm împreună, vom ține legătura, vom dezvolta relațiile dintre noi, ucraineni din Prykarpattya și Județul Maramureș.

Vă doresc mult noroc și sărbători de Crăciun luminoase! Isus s-a născut!

Cu sinceritate,
Oleksandr Sych
Președintele Consiliului Regional Ivano-Frankivsk (Ucraina)

Mareșalul Voievodatului Podkarpackie (Polonia)

Wladyslaw Ortyl

Doamnelor si Domnilor,

Crăciunul ce vine este diferit de celelalte pe care le-am sărbătorit deja, dar însemnătatea miracolului de Crăciun rămâne neschimbată.

În acest moment special, vă dorim ca nașterea lui Iisus în Betleem să aducă bucuria grijii lui Dumnezeu și a providenței, speranța pentru o zi de mâine mai bună, putere în lupta cu provocările pe care le întâmpinăm în această lume, credința în victoria luminii asupra întunericului și dragoste care să-i înconjoare pe cei dragi, într-un mod special anul acesta, chiar dacă distanța ne separă.

Pentru Anul Nou 2021, vă dorim, în primul rând, sănătate, un sentiment de securitate, putere pentru a depăși atât pandemia, cât și dificultățile pe care le-a provocat.

Vă dorim o nouă întoarcere la lumea ce o cunoșteam cu toții și după care tânjim.

Vă dorim Anul Nou Fericit 2021, plin de binecuvântarea lui Dumnezeu.

Maramureșeni care ne fac cinste

Alături de noi și maramureșeni care ne fac cinste oriunde s-ar afla.

Artista

Maria Luiza Mih

Artista Maria Luiza Mih ne transmite cu mult drag, din Maramureșul Voievodal, urările sale de Crăciun. Îi mulțumim și îi întoarcem urările de sănătate și numai bine.

Folkistului maramureșean

Ducu Bertzi

Cu multă bucurie și apreciere am primit mesajul folkistului maramureșean Ducu Bertzi, care ne colindă chiar de la el de-acasă, cu multă căldură și dedicație în glas. Îi mulțumim pe această cale și îi dorim și noi sănătate, cu speranța că-l vom revedea live în concerte prin Maramureș.

Artiştii

Cornelia şi Lupu Rednic

Cetățenii de onoare ai municipiului Sighetu Marmației și promotori dârji ai folclorului maramureșean, artiștii Cornelia și Lupu Rednic ne transmit urările lor de Crăciun din inimă și cu mult dor de casă.

Mulțămim gazdă bogat
De darul ce ni l-ai dat.
Să dea Dumnezeu pătrat
De unde ai deșertat.
© 2020 Consiliul Judetean Maramures. All Rights Reserved.
logo